Continuam sa spunem povestile beneficiarilor nostri si modul in care proiectul ”Intotdeauna in familie” din Tulcea le-a schimbat vietile: conditii mai bune de trai, umane, si sansa de a-si mentine familia unita, de a-si creste copiii in familie.

L. (am ales sa pastram confidentiale numele, nefiind relevante pentru poveste) este o mama implicata care isi creste singura cei patru copii, intr-un apartament din Tulcea. Venita din Republica Moldova in Romania, L. are 35 de ani, este vopsitor de meserie si are 4 copii din mai multe relatii de concubinaj, cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani. Tatal mezinilor, de 3 si 4 ani, este plecat in strainatate si mentine relatiile la minimum, fara a asigura insa un sprijin consistent familiei. Mama are grija de copii si le ofera suport afectiv si material, insa posibilitatile ei sunt reduse, cu venituri care nu permit acoperirea permanenta a nevoilor de baza.

Mai mult, copilul de 3 ani, al carui caz ne-a fost sesizat de DGAPSC Tulcea, are probleme medicale ce impun investigatii medicale de lunga durata. Ca atare, familia F. a fost preluata ca beneficiari in cadrul proiectului “Intotdeauna in familie” din Tulcea, fiind sprijiniti cu echipamente electronice (o tableta, pentru a-i ajuta pe cei doi copii care merg la scoala), aparatura electrica si electronica (calorifer electric, cuptor cu microunde, aragaz, aspirator), precum si cu usa metalica la intrare si vopsea lavabila de interior, pentru a avea conditii de locuit decente. De asemenea, timp de 6 luni au beneficiat lunar si de materiale igienico-sanitare si alimente de baza pentru cei patru copii, servicii medicale si plata restantelor, astfel incat sa aiba conditii de trai mai bune si sa fie prevenita separarea copiilor de mama.

Masuri concrete prin care viata acestei familii a fost imbunatatita si care sunt un sprijin, un imbold pentru o mama care isi creste singura cei 4 copii si care isi doreste ca ei sa ramana alaturi de ea, chiar daca material situatia este una dificila. Vom ramane alaturi de familia F. pentru a-i monitoriza si sprijini in continuare.

* FUNDAȚIA SERA Romania, în calitate de beneficiar, derulează, în perioada iunie 2020 – septembrie 2022, proiectul “Întotdeauna în familie – proiect pentru reducerea instituționalizării, a riscului de separare și pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate copiilor din județul Tulcea”, cu un buget de 5.954.979,39 de lei. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă elaborarea de măsuri inovatoare pentru prevenirea separării copilului de familie, dezinstituționalizare și dezvoltarea de servicii sociale alternative de sprijin în județul Tulcea. Partenerul asociat este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

  
Proudly powered by WordPress