Continuam sa spunem povestile beneficiarilor nostri si modul in care proiectul ”Intotdeauna in familie” din Tulcea le-a schimbat vietile: conditii mai bune de trai, umane, si sansa de a-si mentine familia unita, de a-si creste copiii in familie.

7 copii si inca unul pe drum, din trei relatii diferite, impreuna cu mama si concubinul ei traiau toti intr-o camera care apartine primariei Tulcea si pentru care plateau chirie. Locuinta era saracacios mobilata si utilata, cu incalzire la soba cu lemne, conditii improprii de locuit pentru 7 copii si doi adulti.

Aceasta era situatia familiei R. (am ales sa pastram confidentialitatea numelui lor, nefiind relevant pentru poveste) cand DGASPC Tulcea ne-a trimis cazul lor, anul trecut, dupa ce scoala i-a sesizat in urma absenteismului constant al unei dintre fete. Mama este fara scoala si fara loc de munca si are 4 fete dintr-o prima relatie incheiata de concubinaj, fetele nefiind recunoscute de tata, alte 3 fete din a doua relatie, incheiata, cu un alt barbat, care a recunoscut copiii, si inca un copil cu actualul concubin, cu care spune ca are o relatie buna.

Astfel, familia R. a fost preluata in cadrul proiectului “Intotdeauna in familie” din Tulcea, pentru a fi sprijinita in obtinerea unei noi locuinte, in locul camarutei sociale, care sa poata oferi conditii decente de trai pentru cei 8 copii si 2 adulti, si a celor necesare dotarii casei noi, astfel incat sa fie prevenit abandonul si separarea copiilor de familie.

* FUNDAȚIA SERA Romania, în calitate de beneficiar, derulează, în perioada iunie 2020 – septembrie 2022, proiectul “Întotdeauna în familie – proiect pentru reducerea instituționalizării, a riscului de separare și pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate copiilor din județul Tulcea”, cu un buget de 5.954.979,39 de lei. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă elaborarea de măsuri inovatoare pentru prevenirea separării copilului de familie, dezinstituționalizare și dezvoltarea de servicii sociale alternative de sprijin în județul Tulcea. Partenerul asociat este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

  
Proudly powered by WordPress