#vafibine

Vasul plutitor care va gazdui primul centru de recuperare pentru copiii cu dizabilitati din Delta Dunarii a fost repus pe linia de plutire si a ajuns la Tulcea pentru inspectia tehnica, dupa un proces complex de ranfluare care a durat aproximativ trei saptamani. Plutitorul ancorat la Mahmudia a fost repus pe linia de plutire de o intrega echipa de specialisti ai colaboratorului din Sulina, contractat de Fundatia SERA ROMANIA pentru aceste servicii.

Procedura a fost una minutioasa si complexa si a pornit de la evaluarea vasului, urmata de proiectarea lucrarii propriu-zise de ranfluare, transportarea materialelor necesare la Mahmudia si achizitia unora suplimentare. In plus, procesul a presupus si interventia scafandrilor, care au etansat cabinele, urmata de activitatile finale de repunere pe linia de plutire si asigurarea navei, cu preluarea acesteia in supraveghere prin carturi de firma contractata.

Vasul a ajuns intre timp la Tulcea, unde urmeaza sa aiba loc inspectia tehnica si activitatile de curatare, reparatii si revopsire, alaturi de reamenajarea cabinetelor de terapii, pentru a redeveni functional si a respecta conditiile legale privind licentierea ca si centru de servicii pentru copiii cu dizabilitati.

Am dorit sa ne asiguram ca ranfluarea se realizeaza respectand toti pasii, astfel incat, dupa punerea vasului pe linia de plutire, sa fie indeplinite toate conditiile tehnice si de siguranta pentru a redeveni functional si a putea oferi gratuit servicii de recuperare si tratament pentru aprox. 100 de copii cu dizabilitati din comunitatile izolate din Delta Dunarii. Acesta a fost si ramane scopul nostru si al initiativei lansate recent, sa ajutam acesti copii, care altfel nu ar avea resurse pentru tratament si sansa la o viata mai buna. Ne bucuram ca am depasit cu bine incidentul nefericit de luna trecuta si le multumim tuturor celor care ne-au intins o mana de ajutor si ne-au sprijinit. Ne dorim sa finalizam in cel mai scurt timp si restul etapelor pentru ca centrul sa devina functional, deschis beneficiarilor nostri, asa cum ne-am propus, alaturi de partenerii nostri.

  
Proudly powered by WordPress